Tema: Ramen

Fredag, August 16, 2019

Vi har sat fokus på den japanske suppe ramen. 

OSCAR inspiration ramen

Ramen stammer historisk set fra Kina og Taiwan, men det er japanerne der har gjort suppen kendt verden over. Ramen traditionen i Japan går kun 50 år tilbage, og for japanerne er det stadig deres lille baby, som er i rivende udvikling.

Ramen er noget du spiser morgen, middag og aften og sågar som natmad. Den består af nudler (soba nudler), protein og bouillon/fond med en dyb umami smag.

Du har virkelig muligheden for at sætte dit eget personlige præg på en ramen, med et hav af variationsmuligheder. Adskil dig med de råvarer du foretrækker, og du kan med fordel lave din ramen både som vegetarisk og vegansk, med en base rig på umami fra soja, miso, tang og svampe.

Ramen er et koncept der kan sættes op lidt à la en salatbar, hvor du kan tilsætte de ingredienser du ønsker. Ramen er også en oplagt mulighed for at mindske madspild, ved at bruge overskydende råvarer til at kreere en spændende version af ramen.

En rig, smagfuld og intens ramen base er det vigtigste i denne ret, benyt OSCAR Signature Fond og Bouillon som dit udgangspunkt.

Du kan med fordel tilsætte fedt til din ramen, som man traditionelt også gør for at give mere dybde, fedme og umami. Prøv f.eks. at tilsætte svine-, kyllinge- eller andefedt til din opskrift.