Sød selleri, is på stegt kylling og knas

  • 10 portions

OPSKRIFT OG FREMGANGSMÅDE

Ingredienser

Is på stegt kylling: 

  • 3 dl OSCAR Stegt Kyllingefond, Signature
  • 60 g sukker
  • 20 g smør
  • ½ l sødmælk
  • 50 g kokos
  • 4 stk æggeblommer

Æbleruller:

  • 2 stk æbler
  • 1 dl æbleeddike
  • 25 g flormelis

Sellerifromage: 

  • ½ l piskefløde
  • 60 g flormelis
  • 100 g æble-selleripuré
  • 4 bl husblads

Æbleselleripuré:

  • 200 g skrællet æble
  • 200 g selleri
  • Ca 3 dl æblejuice
  • sukker
  • citron

Sprød selleri:

  • 400 g selleri i tynde skiver
  • 2 dl vand
  • 200 g sukker
  • ½ st. vanille

Fremgangsmåde

Is på stegt kylling:

  1. Reducér stegt kyllingefond til ½ dl
  2. Karameliser sukkeret i smørret
  3. Tilsæt mælk og kokos, kog op og lad det trække i 10 minutter
  4. Sigt mælkemassen og leger med æggeblommerne
  5. Køl mælkemassen af og tilsæt reduceret kyllingefond
  6. Kør på ismaskine

Æbleruller: 

  1. Æblet skæres tyndt på mandolin og marineres i æbleeddike og flormelis
  2. Æbleskiverne rulles om sellerifromagen

Sellerifromage: 

  1. Pisk fløde og flormelis let og luftigt
  2. Vend den kolde æble-selleri puré i flødeskummet
  3. Bland den smeltede husblads i massen og sæt på køl

Æbleselleripuré: 

  1. Kog æbler og selleri møre i æblejuicen
  2. Tag æbler og selleri op og lad dem dampe af
  3. Purér igennem en sigte
  4. Smag til med sukker og citronsaft

Sprød selleri:

  1. Blanchér skiver af selleri
  2. Kog en sukkerlage af vand, sukker og vanille til sirupagtig konsistens
  3. Dyp skiver af selleri i sukkerlagen og bag dem i ovnen ved 120° i ca. 1 time til de er sprøde

Serveringsforslag: Servér desserten med sprødstegt kyllingeskind og citrongranité