Oksehaler med bønnesalat

  • 10 portions

OPSKRIFT OG FREMGANGSMÅDE

Ingredienser

  • 1,5 kg oksehaler
  • 2 ltr vand
  • 1 stk hvidløg, helt
  • 5 stk laurbærblade
  • 1 ltr OSCAR Signature Oksehale Jus
  • 3 spsk gule sennepsfrø
  • 1 dl æbleeddike
  • salt og peber

Syltede bønnesalat:

  • 300 g hvide bønner, udblødt
  • 1,5 ltr vand
  • 4 kvist timian 
  • salt
  • 300 g grønne bønner
  • olie
  • 150 g hel spinat, frost
  • 2 dl OSCAR Signature Stegt Kyllingefond
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Oksehalerne skæres i passende stykker og brunes i ovnen ved 200 °C i ca. 25 min. Tilsæt derefter vand, hvidløg, laurbærblade og Oksehale Jus.
  2. Dæk halerne til og braiser dem møre i ovnen ved 175 °C i ca. 3 timer. Når halerne er møre sigtes braiserlagen gennem et klæde.
  3. Braiserlagen koges ind til en kraftig smag opnås, mens den afskummes.
  4. Sennepsfrøene blancheres i 1 min. Æbleeddiken koges ind til 1/3. Braiserlagen smages til med sennepsfrø, æbleeddike samt salt og peber
  5. De hvide bønner udblødes i 24 timer og koges møre i vand, timian og salt.
  6. De grønne bønner sauteres i lidt olie og vendes med spinaten og de drænede hvide bønner.
  7. Bønnerne smages til med indkogt kyllingefond (1/3) og krydres med salt og peber.