Braiseret lammeskank

med græskarkerner, bær og linsecassoulet
  • 10 portions

Opskrift og fremgansmåde

Ingredienser

  • 10 stk lammeskanke
  • salt og peber
  • olie
  • 1 ltr vand
  • 40 g. OSCAR Premium Rødvin & Portvins reduktion
  • 2 ltr OSCAR Signature Lammefond
  • enebær
  • laurbær
  • 1 kg gulerødder
  • 1 helt hvidløg
  • 1 ltr OSCAR Signature Demi Glace
  • salt og peber
  • OSCAR Jævner

Forslag til pynt:

  • græskarkerner
  • tørret blåbær og tranebær
  • friske urter

Linsecassoulet:

  • 400 g belugalinser
  • 1 hoved knoldselleri
  • 1 kg gulerødder
  • 1 kg skalotteløg
  • 1 bdt blegselleri
  • 2 stk citroner

Fremgangsmåde

  1. Krydder lammeskankene med salt og peber og brun dem af på en pande i lidt olie. Sæt dem herefter i et ildfast fad og dæk dem med vand, opløst i OSCAR Premium rødvin/portvins reduktion og OSCAR Signature Lammefond. 
  2. Tilsæt herefter enebær, laurbær, gulerødder og hvidløg. Braisér lammeskankene i 3-4 timer ved 150 grader, eller indtil kødet er mørt.
  3. Tag kødet op og sæt det til side. Sigt fonden og del den op i 2.
  4. Tag den ene del af fonden og tilsæt OSCAR Signature Demi Glace. Kog op og tilsmag med salt og peber. Jævn saucen til den ønskede konsistens.
  5. Skyl linserne grundigt og lad dem simre i sidste halvdel af fonden fra lammeskankene. Når linserne har simret i 15-20 minutter, tilsæt da de finthakkede grøntsager. Skru op for blusset, så væden reducere, og kog ind til en kraftig og smagfuld cassoulet.
  6. Dyp skankene i saucen og drys med ristede græskarkerner, tørret blåbær, tranebær og friske urter. Placér skankene ovenpå cassouleten og hæld overskydende sauce på ved siden.