Clam Chowder

  • 8 portions

OPSKRIFT OG FREMGANGSMÅDE

Ingredienser

  • 200 g muslingekød (ca. 1 kg muslingeskaller)
  • 50 ml OSCAR Muslingefond koncentrat
  • 30 ml OSCAR Premium Hvidvin Reduktion
  • 50 g røget bacon
  • 125 g løg
  • 175 g faste kartofler 
  • 125 g selleri
  • 125 g gulerod
  • 1/2 stk fennikel
  • 1,5 l vand
  • 5 dl fløde
  • OSCAR Jævner

Fremgangsmåde

  1. Det hele skæres i passende tern. Sauter først bacon til det er sprødt, derefter tilsæt løg, fennikel, selleri, gulerod og kartofler.
  2. Tilsæt 1,5 l vand, Premium Hvidvin Reduktion samt Muslingefond koncentrat, og lad det simre til kartoflerne er møre.
  3. Du kan enten vælge at blende suppen for en mere cremet purésuppe, eller holde den som den er for at bevare lidt tekstur i suppen, evt. med jævning.
  4. Når suppen er pureret eller jævnet, legeres med fløde.
  5. Lige inden servering tilsættes enten muslinger fra frost eller dampede, friske muslinger. Smag evt. til med yderligere Muslingefond koncentrat.
  6. Serveres originalt i udhulet brød og med friske urter.