Bygotto med forårsløg, asparges og purløg

  • 10 portions

OPSKRIFT OG FREMGANGSMÅDE

Ingredienser

  • 100 g finthakkede skalotteløg
  • 200 g forårsløg eller prøv med forårssvampe såsom østershatte
  • olivenolie
  • smør
  • 450 g forkogt perlebyg
  • 1 ltr vand
  • 40 g OSCAR Premium Hvidvin Reduktion
  • 200 g parmesan eller lignende fast, hård ost
  • 100 g mascarpone eller creme fraiche
  • 60 g OSCAR Grønsagsfond, koncentrat (alternativ Svampefond, koncentrat)
  • 1 bdt grønne asparges
  • 1 bdt purløg

Fremgangsmåde

  1. Skalotte- og forårsløg sauteres i lige dele olivenolien og smør, tilsæt derefter perlebyg og sauter dem med, så de får ”glans”
  2. Tilsæt vand og kog til de er al dente
  3. Tilsæt Premium Hvidvin Reduktion og rør parmesan i
  4. Smag derefter til med mascarpone og grønsagsfond, koncentrat
  5. Lad bygottoen hvile et par minutter, så den sætter sig lidt
  6. Lige inden servering vendes blancheret, snittet asparges samt frisk purløg i

Tips: Server med purløgsolie