Ansvarlig vandanvendelse er vigtig

Fredag, March 22, 2019

World Water Day fejres 22. marts.

Ansvarlig brug af vand er et af Nestlés vigtigste miljømål. Nestlé er stærkt engageret i at sikre vandressourcer til fremtidige generationer. På fabrikken i Juuka, Finland, opnås dette ved at digitalisere fabrikken.

Rent vand er en nødvendighed for en fødevarefabrik, men det er også en hurtig aftagende naturressource. Derfor er ansvaret for vandforbrug en væsentlig del af hverdagen på Nestlés fabrik i Juuka, som producerer OSCAR Signature produkter.
"Vi arbejder konstant på at forbedre og udvikle vores processer. Eksempelvis installerede vi her i marts nye måler til overvågning af energi, vand og dampforbrug, siger Tomi Strand, Fabrikschef.
Måling af forbruget er en del af en ansvarlig anvendelse af ressourcerne, så der kan arbejdes målrettet med at minimere både forbrug og miljøpåvirkning. Vandansvar er et af Nestlés nøgleprincipper.
Nestlé har blandt andet været involveret i udformningen af ​​den internationale AWS-standard, som hjælper virksomheder med at overvåge deres vandforbrug, vurdere dens virkninger og handle ansvarligt og gennemsigtigt.

Rationalisering reducerer kemisk belastning

I fjor gennemførte Puljonki et toårigt effektivitetsprojekt for spildevandsrensning. I samarbejde med Kemira blev der oprettet et rengøringssystem, som også kan videreudvikles.
Dette var et vigtigt skridt for Puljonki, da spildevand uundgåeligt blev genereret på fabrikken.
Instrumenterne skal være helt rene, og vask i forhold til allegener er afgørende. Det sikrer, at f.eks. mælk eller selleri ikke ender i produkter, hvis de ikke optræder i ingredienslisten.
På grund af hygiejnebestemmelserne er der brug for kemikalier til vask, men det er muligt at påvirke mængden og kvaliteten af ​​de anvendte kemikalier.
"Vi sørger for, at vi ikke bruger flere kemikalier end nødvendigt for vask. Det er muligt at reducere den kemiske belastning ved for eksempel en fornuftig produktionsplanlægning, "siger Strand.

Digital fabrik sparer vand

Ved årsskiftet flyttede Strand til Juuka fra udviklingsopgaver i Nestlés nordiske organisation.
"At arbejde på fabrikken i Juuka er fantastisk, da vi har styrken fra både at være et stort og et lille firma. Vi har Nestlés ressourcer, men vores fabrik er lille og fleksibel. Vi kan forsøge at udvikle nye driftsmodeller, "siger Strand.
Strand arbejder for øjeblikket på at udvikle fabrikken til en digital fabrik.
"Der er ikke sket før i Nestlé, ikke i denne skala gennem hele produktionen og fabrikken."
At gå ind i en digital fabrik betyder i praksis, at det er nemmere at spore, analysere og forbedre dine operationer.
Alle oplysninger om driften af ​​fabrikken er gemt i en sky, hvor medarbejderne også kan finde alle de nødvendige instruktioner og læse dem på en tablet på deres arbejdsstation. Vedligeholdelsen kan udføres proaktivt, da systemet rapporterer i god tid om maskinens svage punkter.
"At være en digital fabrik betyder også, at vi kan styre vandbalancen og brugen af ​​kemikalier bedre," siger Strand.

Mere energi genbrugt på fabrikken

Strand fortæller, at fabrikken også planlægger at udnytte vandet der bliver brugt til opvarmning bedre.
"Vi opvarmer ganske mange forskellige råvarer, vand og bouillon. Når dampen fra processen kondenserer til vand, har den anvendt sin energi, men ellers er der ikke sket noget med vandet."
"Planen i år er, at genanvende vores kondensvand i vores egen proces."