Bocuse d’Or 2019

Mandag, January 28, 2019

Foto: Claes Bech-Poulsen.

OSCAR støtter op Danmarks deltager i Bocuse d’Or

Bocuse d’Or er det uofficielle gastronomiske verdensmesterskab, som hver andet år afholdes i Lyon, Frankrig. Den blev stiftet tilbage i 1983 den franske kok Paul Bocuse, som døde i januar i år. Ved konkurrencen har deltagerne 5 timer og 35 minutter til at lave forret og hovedret klar til dommerpanelet. Konkurrencen dikterer hvilke råvarer, der skal være hovedemne for retterne, og kokkene må selv vælge garnituren. Kriterierne er smag, æstetik og tid, men der bliver også skelet til andre faktorer som eksempelvis orden i køkkenet.

Danmarks deltagelse i Bocuse d’Or er en vigtig forudsætning for det stærke internationale fokus, som dansk gastronomi har nydt godt af de senere år. Det gælder både de danske kokkes høje tekniske niveau og store kreativitet og ikke mindst de danske råvarers særlige smag og klima-skabte kvaliteter. Danske toprestauranter tiltrækker journalister og foodies fra hele verden, men det er i lige så høj grad Danmarks konsistent fornemme placeringer ved Bocuse d’Or, der har fået de internationale gastronomiske miljøers øjne op for dansk gastronomi.

Den danske kandidat, Kenneth Toft-Hansen, er støttet af Akademiet Bocuse d´Or Danmark og en lang række sponsorer, som du kan se på hjemmesiden, hvor du også kan læse mere om konkurrencen og akademiet her. Læs mere om konkurrencen overordnet på www.bocusedor.com. VM finder sted i Lyon, Frankrig 29.-30. januar 2019.