Pighvar med hvidvinssauce og spinat

  • 10 portions

Opskrift og fremgangsmåde

Ingredienser

  • 2.5 kg pighvar
  • 40 g OSCAR Premium Hvidvin Reduktion
  • 35 ml OSCAR Grønsagsfond koncentrat
  • 300 ml vand
  • 30 g persille-, timian- og dild stilke
  • 6 g hvidløg

Hvidvinssauce:

  • 250 ml fløde
  • 250 ml kogelage fra fisken
  • 100 g smør
  • 30 g purløg

Garniture:

  • 300 g spinat
  • 30 g skalotteløg
  • 4 g peber
  • 2 g salt

Fremgangsmåde

  1. Trim og rens fisken og læg den på stilkene af urter og hvidløg.
  2. Bring vandet, Premium Hvidvin Reduktion og Grønsagsfond koncentrat i kog og hæld det over fisken.
  3. Damp fisken i ovnen i ca. 15 til 20 minutter (damp fisken til medium rå, da den fortsætter med koge efter den er taget ud af ovnen).
  4. Hæld den dampende kogelage i en gryde og reducer den sammen med fløden til 200 ml. Ved servering tilsættes smørret til en cremet sauce, tilsæt til sidst purløgen.
  5. Sautér skalotteløg og spinat og smag til med salt og peber.

Folder: