Bagt selleri med brunet smør

  • 10 portions

Opskrift og fremgangsmåde

Ingredienser:

1,4 kg selleri (ca. 2 stk.)

400 g salt

400 g timian

 

Brunet smørsauce:

100 g brunet smør

50 ml vand

40 ml OSCAR Stegt Smag

25 g OSCAR Premium Fermenteret Hvidløg

 

Svampebouillon:

4 dl OSCAR Signature Kyllingefond

20 ml OSCAR Svampefond koncentrat

 

Pynt:

5 g hyldeblomst

15 g urter

10 g oxalis

10 g karse

Fremgangsmåde:

  1. Salt og timian drysses i en gastrobakke. Vask selleriene og placer dem i salten.
  2. Bag selleriene ved 160°C I 4 timer, indtil de er helt møre.
  3. Smelt det brunede smør, tilsæt vand og smag til med Stegt Smag og Premium Fermenteret Hvidløg.
  4. Hæld Signature Kyllingefond i en gryde, bring i kog, og smag til med Svampefond koncentrat.
  5. Skær toppen af sellerien og skrab den bagte selleri ud på en tallerken.
  6. Pynt sellerien og kom lidt brunet smørsauce på.
  7. Før servering hældes svampebouillonen ud over sellerien.