Bagt selleri med brunet smør

  • 10 portions

Opskrift og fremgangsmåde

Ingredienser

  • 1,4 kg selleri (ca. 2 stk.)
  • 400 g salt
  • 400 g timian

Brunet smørsauce:

  • 100 g brunet smør
  • 50 ml vand
  • 40 ml OSCAR Stegt Smag
  • 25 g OSCAR Premium Fermenteret Hvidløg

Svampebouillon:

  • 4 dl OSCAR Signature Løg Fumet Økologisk
  • 20 ml OSCAR Svampefond koncentrat

Pynt:

  • 5 g hyldeblomst
  • 15 g urter
  • 10 g oxalis
  • 10 g karse

Fremgangsmåde:

  1. Salt og timian drysses i en gastrobakke. Vask selleriene og placer dem i salten.
  2. Bag selleriene ved 160°C I 4 timer, indtil de er helt møre.
  3. Smelt det brunede smør, tilsæt vand og smag til med Stegt Smag og Premium Fermenteret Hvidløg.
  4. Hæld Signature Løg Fumet Økologisk i en gryde, bring i kog, og smag til med Svampefond koncentrat.
  5. Skær toppen af sellerien og skrab den bagte selleri ud på en tallerken.
  6. Pynt sellerien og kom lidt brunet smørsauce på.
  7. Før servering hældes svampebouillonen ud over sellerien.