Tærte med tomat og løg

  • 10 portions

Opskrift og fremgangsmåde

Ingredienser:

200 g tærtebund, gratin

100 g tomat, gratin

200 g løg, rå

100 g OSCAR Signature Løg Fumet Økologisk

3 g xantana

3 stk æg

300 g sødmælk

125 g ost, revet

salt

peber

Fremgangsmåde:

  1. Læg en gratin tærtebund i bunden af en smurt tærteform.

Løgpure:

  1. Kog løg i skiver i Signature Løg Fumet til løgene er helt bløde. Løgfumeten må gerne være kogt næsten helt væk.
  2. Blend løg og resten af fumeten med lidt xantana til den bliver helt cremet.
  3. Smør et tyndt lag løgpure på tærtebunden.

Æggemasse:

  1. Pisk æg og mælk sammen med salt og peber og vend osten i.
  2. Pisk massen cremet og fordel den over tærtebunden.

Tærten:

  1. Bag tærten ved 170oC dækket med film så der ikke kommer skorpe på.
  2. Tærten er færdig når æggemassen er stivnet. Det tager ca. 45-60 minutter.
  3. Pynt tærten med tomatgratin når den er kølet lidt af. Tomaterne kan tåle 75oC.

Næringsindhold

Portion100 g
Energi 710 kJ
Aminosyrescore 118,0 %

 

 

NæringsstofMængdeFaktisk E %Norm %
Fedt10,2 g53,0 %50
Kulhydrat8,4 g20,9 %32
Protein10,9 g26,1 %18