Kyllingelevermousse med cognac

  • 10 portions

Opskrift og fremgangsmåde

Ingredienser:

25 g OSCAR Signature Stegt kyllingefond, reduceret 50%

7,5 g smør, saltet

250 g kyllingelever, rå

5 g OSCAR Premium Fermenteret Hvidløg

60 g løg, rå

2,5 g hvidløg, rå

1 g timian, frisk

1 g laurbærblade, hele

75 g fløde 38 %

15 g cognac

50 g smør, saltet

5 g OSCAR Stegt Smag krydderi

Fremgangsmåde:

  1. Den lille mængde smør smeltes på panden og løg samt hvidløg steges klare heri.
  2. Fjern evt. urenheder fra leveren og kom stykkerne på panden.
  3. Tilsæt timian og laurbær, og steg stykkerne til de er møre men stadig rosa i midten.
  4. Fjern laurbærbladene og hæld resten af pandens indhold i en kraftig blender.
  5. Tilsæt cognac, Premium Fermenteret Hvidløg, Stegt Smag og blødt smør og blendt til en helt ensartet masse.
  6. Tilsæt fløde og blendt igen til en cremet mousse.
  7. Smag til med salt og peber og hæld kyllingelevermoussen i et fad. Dæk med film og sæt på køl så moussen kan stivne.

 

Næringsindhold

Portion40 g
Energi 454 kJ
Aminosyrescore 131,0 %

 

 

NæringsstofMængdeFaktisk E %Norm %
Fedt6,8 g70,2 %50
Kulhydrat1,3 g5,2 %32
Protein5,7 g21,5 %18