INTERNATIONAL CHEFS DAY

Onsdag, October 10, 2018

Vi fejrer den internationale kokkedag den 20. oktober. Her sætter The World Association of Chefs Societies fokus på at lære børn verden rundt om vigtigheden af sund kost.  Har du lyst til at prøve kræfter med et par sunde børnevenlige retter, så har vi et par bud, og du kan læse meget mere om International Chefs Day her og finde flere sjove børneretter.

Mama Italias sunde kødboller

Kødboller:

500 g                 hakket oksekød, magert

250 g                 gulerødder

2 stk                   løg

1 fed                  hvidløg

1 stk                   æg

4 spsk                mel

50 g                   OSCAR Oksebouillon granulat Økologisk

½ bundt             basilikum, kun bladene (stilkene skal bruges til senere)

Ragout:

2 stk                   rødløg

2 fed                  hvidløg

1 kg                    tomater

500 g                 blegselleri

2 spsk                olivenolie

1 spsk                honning 

50 ml                 OSCAR Grøntsagsfond koncentrat Økologisk

1 dl                    vand

frisk timian

½ bundt            basilikumstilke, finthakket

salt og peber

Fremgangsmåde:

  1. Riv gulerødder, løg og hvidløg fint.
  2. Ælt det sammen med oksekød, salt og bouillon granulat i et par minutter i en røremaskine.
  3. Tilsæt de resterende ingredienser og lad farsen hvile 30 min. inden du former runde kødboller med en ske.
  4. Steg bollerne let gyldne på en pande.

Fremgangsmåde:

  1. Skær alle grøntsagerne groft ud, og sauter dem i en gryde i olivenolien.
  2. Tilsæt derefter honning, fondkoncentrat, vand, timian og basilikumstilke og lad det stå og simre. Tilsæt evt. lidt ekstra vand, så det ikke brænder på.
  3. Når grøntsagerne er al dente smages ragouten til med salt og peber, og justeres med fondkoncentrat.
  4. Vend kødbollerne i og lad dem stå og simre med de sidste 5-10 min. inden servering.