Lammekrone med timian serveret med rødvin- og portvin jus

  • 10 portions

Opskrift og fremgangsmåde

Ingredienser:

1,2 kg hel lammekrone

15 g timian

Garniture

150 g polenta

450 ml vand

50 g oliventapenade, sorte oliven

250 g grønne asparges

25 g smør

150 g syltede rødløg

Rødvin & Portvinssky

500 ml OSCAR Signature Lammefond

30 g OSCAR Premium Rødvin & Portvin Reduktion

30 ml OSCAR Gastrik

5 g timian

10 g rosmarin

10 g hvidløg

3 g salt

2 g peber

Fremgangsmåde:

  1. Kog polentaen i henhold til anvisningen og smag til med tapenaden. Køl ned hen over natten, under pres, for at opnå en fast og kompakt tekstur.
  2. Skær i ønskede stykker. Før servering steges stykkerne i olie til de er sprøde.
  3. Steg lammekronen på skindsiden, indtil den er gylden. Afslut tilberedningen i ovnen sammen med timian, ved 200 oC. Sæt den til at hvile før den skæres ud.
  4. Steg aspargesene al dente i smør. Opvarm de syltede rødløg indtil de er møre.
  5. Reducer Signature Lammefond tilsat Premium Rødvin & Portvin Reduktion, med 20 %. Tilsæt derefter urter og hvidløg.
  6. Sigt saucen og smag til med gastrik og salt og peber.