Lammekrone med timian og rødvin- og portvin jus

  • 10 portions

Opskrift og fremgangsmåde

Ingredienser

  • 1,2 kg hel lammekrone
  • 15 g timian

Garniture:

  • 150 g polenta
  • 450 ml vand
  • 50 g oliventapenade, sorte oliven
  • 250 g grønne asparges
  • 25 g smør
  • 150 g syltede rødløg

Rødvin & Portvinssky:

  • 500 ml OSCAR Signature Lammefond
  • 30 g OSCAR Premium Rødvin & Portvin Reduktion
  • 30 ml OSCAR Gastrik
  • 5 g timian
  • 10 g rosmarin
  • 10 g hvidløg
  • 3 g salt
  • 2 g peber

Fremgangsmåde

  1. Kog polentaen i henhold til anvisningen på pakken og smag til med tapenaden. Køl ned natten over, under pres, for at opnå en fast og kompakt tekstur.
  2. Udskær i ønskede stykker. Før servering steges stykkerne i olie til de er sprøde.
  3. Steg lammekronen på skindsiden, indtil den er gylden. Afslut tilberedningen i ovnen sammen med timian, ved 200 oC. Sæt den til at hvile før den skæres ud.
  4. Steg aspargesene al dente i smør. Opvarm de syltede rødløg indtil de er møre.
  5. Reducér Signature Lammefond tilsat Premium Rødvin & Portvin Reduktion, med 20 %. Tilsæt derefter urter og hvidløg.
  6. Sigt saucen og smag til med gastrik, salt og peber.

Folder: