Perlehøne, kartofler ristet i andefedt og kyllinge- og hvidvin jus med morkler

  • 10 portions

Opskrift og fremgangsmåde

Ingredienser:

2 stk perlehøne, ca. 2,8 kg 
 

Kartofler:

1 kg kartofler

600 g andefedt

Morkelsauce:

500 ml OSCAR Signature Kyllingefond

40 g OSCAR Premium Hvidvin Reduktion

30 g tørre morkler

2 dl fløde

70 g smør

50 g crème fraiche 48%

Garniture

10 stk spinathoveder

50 g smør

5 g salt

2 g peber

Fremgangsmåde:

  1. Steg de hele perlehøner i ovnen. Trancher ved servering
  2. Skræl og skær kartofflerne i passende tern og kog dem i andefedt til de er møre. Lige før servering steges de Iiovnen til de er gylden brune.
  3. Sauter de opblødte morkler i smør og glacer med Signature Kyllingefond. Sig morklerne fra og sæt dem til side.
  4. Tilføj fløde og Premium Hvidvin Reduktion til kyllingefonden og reducer til 250 ml.
  5. Ved servering piskes fonden med smør og crème fraiche til en skummende konsistens og morklerne tilføjes.
  6. Spinathovederne blancheres i vand tilsat smør. Smag til med salt og peber.