Perlehøne, kartofler ristet i andefedt og kyllinge- og hvidvin jus med morkler

  • 10 portions

Opskrift og fremgangsmåde

Ingredienser

  • 2 stk perlehøne, ca. 2,8 kg 

Kartofler:

  • 1 kg kartofler
  • 600 g andefedt

Morkelsauce:

  • 500 ml OSCAR Signature Kyllingefond
  • 40 g OSCAR Premium Hvidvin Reduktion
  • 30 g tørre morkler
  • 2 dl fløde
  • 70 g smør
  • 50 g crème fraiche 48%

Garniture:

  • 10 stk spinathoveder
  • 50 g smør
  • 5 g salt
  • 2 g peber

Fremgangsmåde

  1. Steg de hele perlehøner i ovnen. Trancher ved servering
  2. Skræl og skær kartoflerne i passende tern og kog dem i andefedt til de er møre. Lige før servering steges de i ovnen til de er gylden brune.
  3. Sauter de opblødte morkler i smør og glacer dem med Signature Kyllingefond. Sig morklerne fra og sæt dem til side.
  4. Tilføj fløde og Premium Hvidvin Reduktion til kyllingefonden og reducer til 250 ml.
  5. Ved servering piskes fonden med smør og crème fraiche til en skummende konsistens og morklerne tilføjes.
  6. Spinathovederne blancheres i vand tilsat smør. Smag til med salt og peber.

Folder: