Kogt kylling, gratin

  • 10 portions

Opskrift og fremgangsmåde

Ingredienser:

300 g kogt kylling

125 g fløde 38 %

125 g æg

75 g OSCAR Signature Stegt Kyllingefond,

reduceret til 50 %

30 g smør, saltet

25 g OSCAR Jævner

10 g OSCAR Kyllingefond, koncentrat

5 g salt, groft

3 g peber, sort

Fremgangsmåde:

  1. Hvis der er ben i kyllingen, så pluk kød og skind fra og kasser benene.
  2. Blend det varme kyllingekød sammen med fløde, æg, den indkogte OSCAR Signature Stegt Kyllingefond, smør, OSCAR Jævner samt OSCAR Kyllingefond, koncentrat. Blend til en helt glat, ensartet masse.
  3. Smag til med salt, sort peber samt evt. ekstra Kyllingefond, koncentrat. 
  4. Spray silikoneforme med sprayfedt og hæld massen heri. Hvis det er til frikasse, så hæld det i en silikone brødform, skal det bruges som hele stykker kylling så brug gerne en silikoneform til bryst eller lår.
  5. Dæk til med film eller silikonelåg og bag i ovnen ved 100 °C med 10 % damp i ca. 30-90 minutter til gratinen giver efter når du trykker på den.
  6. Lad det køle lidt af.
  7. Fjern filmen, løsn gratinen fra silikoneformen og vend den ud og skær den i passende stykker.

Næringsindhold

Portion60 g
Energi618 kJ
Aminosyrescore, Total107 %

 

NæringsstofMængdeFaktisk E %Norm %
Fedt10,6 g63,4 %50
Kulhydrat3,0 g8,3 %32
Protein10,3 g28,3 %18