Kartoffelmos, gratin

  • 10 portions

Opskrift og fremgangsmåde

Ingredienser:

675 g kartofler, rå

75 g sødmælk

135 g OSCAR Signature Svinefond

60 g smør, saltet

60 g æggeblommer

10 g salt, groft

peber

Fremgangsmåde:

  1. Kog kartoflerne meget møre uden salt og køl dem ned da du herved lettere undgår at køre mosen sej.
  2. Mos kartoflerne med piskeris på en kraftig rørebeholder.
  3. Opvarm mælk, OSCAR Signature Svinefond og smør og tilsæt det til kartoflerne under omrøring, rør til en passende konsistens. Pas på du ikke får mosen rørt sej.
  4. Vend æggeblommerne i kartoffelmosen.
  5. Smag til med salt og peber.

 

Næringsindhold

Portion75 g
Energi408 kJ
Aminosyrescore, Total100 %

 

NæringsstofMængdeFaktisk E %Norm %
Fedt6,9 g49,5 %50
Kulhydrat11,4 g38,6 %32
Protein3,6 g11,9 %18