Tomat, gratin

  • 10 portions

Opskrift og fremgangsmåde

Ingredienser:

150 g tomat, cherry el. dadel

2,5 g agar agar

100 g OSCAR Signature Svinefond, reduceret til 50 %

25 g OSCAR Gastrik

salt og peber

Fremgangsmåde:

  1. Blend de friske tomater til en helt glat, ensartet masse. Det er vigtigt at bruge en sød og smagsfuld tomat og gerne en flot rød. Alternativt kan en dåse hakkede tomater bruges.
  2. Sigt massen fri for klumper 
  3. Kog agar agar op med lidt af saften fra tomaterne og den indkogte OSCAR Signature Svinefond.
  4. Vend den sigtede tomatmasse ned i den varme blanding og smag til med gastrik så du opnår sødme.
  5. Smag evt. til med salt og peber.
  6. Spray halvkugle silikoneforme med sprayfedt og hæld massen heri. Hvis massen kommes i store halvkugleforme kan de ligne store tomater. I små forme ligner de cherrytomater.
  7. Dæk til med film og stil på køl til det har sat sig.

Næringsindhold

Portion20 g
Energi 57 kJ
Aminosyrescore 40,0 %

 

 

NæringsstofMængdeFaktisk E %Norm %
Fedt0,1 g7,1 %50
Kulhydrat2,0 g63,8 %32
Protein1,0 g29,2 %18