Lammerullepølse, gratin

  • 20 portions

Opskrift og fremgangsmåde

Ingredienser:

250 g OSCAR Signature Svinefond

4 g agar agar

250 g rullepølse af lammekød

2 g xantana

5 g OSCAR Lammefond, koncentrat

salt og peber

Fremgangsmåde:

  1. Kog OSCAR Signature Svinefond op sammen med agar agar. Lad det koge i ca. 5 minutter ved svag varme under omrøring. 
  2. Blend rullepølsen sammen med den varme svinefond til en helt glat, ensartet masse. Vælg en rullepølse af god kvalitet for det bedste resultat. Xantana er udelukkende nødvendig at tilsætte, hvis du har svært ved at opnå en helt cremet konsistens.
  3. Smag rullepølsen til med salt, peber og OSCAR Lammefond, koncentrat.
  4. Fyld massen i en silikoneform eller lille folieform smurt med sprayfedt og dæk med film. Sæt den evt. i ovnen ved 100 °C i 45 minutter hvis du vil være sikker på at der ikke er listeria.
  5. Stil på køl til rullepølsen har sat sig.

Næringsindhold

Portion25 g
Energi 209 kJ
Aminosyrescore 107,0 %

 

 

NæringsstofMængdeFaktisk E %Norm %
Fedt4,0 g71,2 %50
Kulhydrat0,1 g0,8 %32
Protein3,5 g28,0 %18