Æg, gratin

  • 15 portions

Opskrift og fremgangsmåde

Ingredienser:

4 g husblas, gelatine

200 g æggeblommer, kogt fra friske æg

125 g sødmælk

8 g husblas, gelatine

250 g æggehvide, kogt fra friske æg

160 g sødmælk

Fremgangsmåde, æggeblomme:

  1. Læg husblas i blød i koldt vand.
  2. Blend de kogte æggeblommer med sødmælk til en helt glat, ensartet masse.
  3. Smelt den opblødte husblas og blend det sammen med æggeblommemassen.
  4. Kom æggeblommemassen i en sprøjtepose.

Fremgangsmåde, æggehvide:

  1. Læg husblas i blød i koldt vand.
  2. Blend de kogte æggehvider med sødmælk til en helt glat, ensartet masse.
  3. Smelt den opblødte husblas og blend det sammen med æggehvidemassen.
  4. Spray små ovale eller runde mini muffins silikonemåtter med sprayfedt og fordel æggehvidemassen heri.
  5. Lad det sætte sig en smule, så massen ikke er helt flydende.

Fremgangsmåde, halvt æg eller æg i skiver:

  1. Sprøjt æggeblomme ned midt i æggehviden så der dannes en blomme og så de enkelte huller fyldes op.
  2. Film måtten og stil æggene på køl til de har sat sig og tag dem ud med en ske eller skær rundt i kanten med en kniv og tryk ægget ud.

Næringsindhold

Portion40 g
Energi 272 kJ
Aminosyrescore 129,0 %

 

 

NæringsstofMængdeFaktisk E %Norm %
Fedt4,2 g57,6 %50
Kulhydrat1,5 g9,4 %32
Protein5,3 g33,0 %18