
Opskrift og fremgangsmåde
Ingredienser:
4 g husblas, gelatine
200 g æggeblommer, kogt fra friske æg
125 g sødmælk
8 g husblas, gelatine
250 g æggehvide, kogt fra friske æg
160 g sødmælk
Fremgangsmåde, æggeblomme:
- Læg husblas i blød i koldt vand.
- Blend de kogte æggeblommer med sødmælk til en helt glat, ensartet masse.
- Smelt den opblødte husblas og blend det sammen med æggeblommemassen.
- Kom æggeblommemassen i en sprøjtepose.
Fremgangsmåde, æggehvide:
- Læg husblas i blød i koldt vand.
- Blend de kogte æggehvider med sødmælk til en helt glat, ensartet masse.
- Smelt den opblødte husblas og blend det sammen med æggehvidemassen.
- Spray små ovale eller runde mini muffins silikonemåtter med sprayfedt og fordel æggehvidemassen heri.
- Lad det sætte sig en smule, så massen ikke er helt flydende.
Fremgangsmåde, halvt æg eller æg i skiver:
- Sprøjt æggeblomme ned midt i æggehviden så der dannes en blomme og så de enkelte huller fyldes op.
- Film måtten og stil æggene på køl til de har sat sig og tag dem ud med en ske eller skær rundt i kanten med en kniv og tryk ægget ud.
Næringsindhold
Portion | 40 g |
Energi | 272 kJ |
Aminosyrescore | 129,0 % |
Næringsstof | Mængde | Faktisk E % | Norm % |
Fedt | 4,2 g | 57,6 % | 50 |
Kulhydrat | 1,5 g | 9,4 % | 32 |
Protein | 5,3 g | 33,0 % | 18 |