Æble kogt i vanillesirup Gratin

  • 10 portions

Opskrift og fremgangsmåde

Ingredienser:

350 g æble, dansk, råt økologisk

3 dl vand

150 g sukker, stødt melis

 0,5 stk vaniljestang

10 g agar

3 dl æblejuice

Fremgangsmåde:

  1. Skræl æblerne, halvér dem og fjern kernerne.
  2. Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen og mas den med lidt sukker.
  3. Vandet bringes i kog med sukker, vaniljekorn, æblejuice og vanillstang. Kom de halve æbler i og kog dem ved svag varme i ca. 7-8 min under låg til de er møre.
  4. Tag æblerne op og kog lagen lidt ind.
  5. Pisk agar agar ud i saften og lad den koge et par minutter. Der skal beregnes 7-10 g Agar Agar pr. liter.
  6. Blend æbler og sirup til en ensartet blød konsistens.
  7. Fordel herefter æblemassen i silikoneforme så det ligner halve æbler.
  8. Sæt på køl til æblerne er stive.
  9. Når æblerne skal ud af formen er det lettes at køre med en varm ske rundt i kanten.
  10. Skal de bruges til æbler med ribsgele, så lav en lille fordybning i æblet når det er stift og læg gele heri.

Næringsindhold

Portion50 g
Energi 381 kJ
Aminosyrescore 0 %

 

 

NæringsstofMængdeFaktisk E %Norm %
Fedt0,3 g2,5 %50
Kulhydrat21,2 g96,4 %32
Protein0,3 g1,1 %18