Kartoffelmos, brune kartofler

  • 10 portions

Opskrift og fremgangsmåde

Ingredienser:

550 g kartoffel, bage, rå, vasket

50 g smør, saltet, øko

50 g cater æggeblommer

130 g sukker, stødt melis

0,5 dl OSCAR Stegt Kyllingefond Signature

0,5 dl fløde 38 %, piskefløde

35 g smør, saltet, øko

Fremgangsmåde:

Flødekaramel:

  1. Sukkeret smeltes til det er gyldent brunt.
  2. OSCAR Stegt Kyllingefond og fløde tilsættes og koges godt igennem.
  3. Smørret tilsættes og røres ud i karamellen.

Kartoffelmos:

  1. Kartoflerne koges møde og pureres.
  2. Smør og æggeblomme piskes i.
  3. Tilsæt flødekaramellen og smag til.

Næringsindhold

Portion75 g
Energi 798 kJ
Aminosyrescore 97 %

 

 

NæringsstofMængdeFaktisk E %Norm %
Fedt10,2 g47,1 %50
Kulhydrat22,0 g47,7 %32
Protein2,5 g5,3 %18