Fiskefrikadeller Småtspisende

  • 10 portions

Opskrift og fremgangsmåde

Ingredienser:

75 g OSCAR Stegt Kyllingefond, Signature, reduceret til ½

600 g torsk, filet, rå

110 g løg, rå, skrællet og hakket

120 g cater helæg

75 g fløde 38 %, piskefløde

50 g hvedemel

50 g dild, frisk

20 g salt, groft kokke

peber, sort

125 g kartoffel, bage, rå, vasket

125 g gulerod, økologiske, skrællede

Fremgangsmåde:

  1. Kom fileterne i en kødhakker, og hak dem groft.
  2. Kom det hakkede fiskekød i en skål, og rør det sejt med salt. Når farsen røres sej med salt, binder den bedre væsken og har sværere ved at skille.
  3. Tilsæt æg, mel, reduceret stegt kyllingefond og fløde lidt ad gangen, og rør godt rundt, til farsen har en passende konsistens.
  4. Skræl gulerod og kartoffel, og riv dem på et fint rivejern.
  5. Pres væden ud af grønsagerne med hænderne, og rør dem i farsen.
  6. Tilsæt til sidst hakket dild og peber, og lad så farsen hvile i ca. 30 minutter i køleskabet, inden du steger dellerne ved mellem varme i halvt smør og halvt olie.
  7. Det er vigtigt at have tålmodighed ved stegning af dellerne, så de får en flot stegeskorpe, inden du vender dem.

Næringsindhold

Portion120 g
Energi589 kJ
Aminosyrescore, Total107 %

 

 

NæringsstofMængdeFaktisk E %Norm %
Fedt4,7 g29,7 %50
Kulhydrat8,0 g24,3 %32
Protein15,9 g46,0 %18