Broccolisuppe legeret med hvide bønner

  • 10 portions

Opskrift og fremgangsmåde

Ingredienser:

15 g  OSCAR Hønsebouillon granulat, Økologisk

250 g  broccoli, rå

85 g  løg, rå, skrællet og hakket

200 g  hvide bønner, forkogte

5 dl  sødmælk, økologisk

2,5 dl  OSCAR Stegt Kyllingefond Signature

1,7 dl  fløde 38 %, piskefløde

2 g  hvidløg, knust

2 g  basilikum, frisk

15 g  olie, smagsneutral

10 g  OSCAR Jævner

Fremgangsmåde:

  1. Broccoli skylles og skæres i mindre stykker. Både stok og hoved kan anvendes.
  2. Svits løg og hvidløg i lidt olie.
  3. Hæld broccoli, løg, hvide bønner, mælk, fløde, Oscar stegt kyllingefond samt Oscar hønsebouillon i en gryde og lad det koge op.
  4. Lad suppen simre i ca. 30 minutter og blend den herefter på en kraftig blender, gerne en Blixer eller med en kraftig stavblender.
  5. Smag suppen til med salt, peber og evt. lidt kyllingefond koncentrat.
  6. Hvis suppen ønskes tykkere kan den jævnes med modificeret stivelse.

Topping pr. portion:  1 tsk. Baconolie  og lidt ristede hasselnøddeflager hvis det ikke er til dysfagi.

Næringsindhold

Portion0,125 l
Energi 708 kJ
Aminosyrescore inkl. fyld 125 %

 

 

NæringsstofMængdeFaktisk E %Norm %
Fedt10,2 g53,3 %50
Kulhydrat9,3 g25,7 %32
Protein8,7 g21,0 %18