Broccolisuppe, legeret

  • 10 portions

Opskrift og fremgangsmåde

Ingredienser:

250 g broccoli, rå

85 g hakket løg, rå

2 g hvidløg, knust

15 g olie, smagsneutral

200 g hvide bønner, forkogte

500 g sødmælk

170 g fløde 38 %

2 g basilikum, frisk

260 g OSCAR Signature Stegt Kyllingefond

15 g OSCAR Hønsebouillon, granulat

salt og peber

OSCAR Kyllingefond, koncentrat

OSCAR Jævner

Fremgangsmåde:

  1. Broccoli skylles og skæres i mindre stykker. Både stok og hoved kan anvendes.
  2. Svits løg og hvidløg i lidt olie.
  3. Hæld broccoli, løg, hvide bønner, mælk, fløde, frisk basilikum, Signature Stegt Kyllingefond samt Hønsebouillon granulat i en gryde og lad det koge op.
  4. Lad suppen simre i ca. 30 minutter og blend den herefter på en kraftig blender, gerne en Blixer eller med en kraftig stavblender.
  5. Smag suppen til med salt, peber og evt. lidt Kyllingefond koncentrat.
  6. Hvis suppen ønskes tykkere, kan den jævnes med modificeret stivelse.

Forslag til topping: Baconolie og lidt ristede hasselnøddeflager, hvis det ikke er til dysfagi.

Næringsindhold

Portion0,125 l
Energi 708 kJ
Aminosyrescore inkl. fyld 124 %

 

 

NæringsstofMængdeFaktisk E %Norm %
Fedt10,2 g53,4 %50
Kulhydrat9,2 g25,7 %32
Protein8,7 g20,9 %18