Lakse og Avocadomousse

  • 10 portions

Laksemousse

Ingredienser

  • 268 g fersk laks
  • 11,2 g husblas
  • 88 g bladselleri, rå
  • 136 g creme fraiche 38%
  • 32 g OSCAR Signature Kyllingefond, reduceret til det halve
  • 5,6 g OSCAR Fiskefond koncentrat
  • Salt og peber
  • 88 g fløde 38%
  • 4 g citronsaft, friskpresset

 

Fremgangsmåde

  1. Laksefillet placeret i fad, hæld hvidvin ved og drys med salt. Dampes få minutter i ovn.
  2. Læg husblas i blød i koldt vand i 5 min.
  3. Blancher bladselleri og skæl de yderste trævler af.
  4. Blend laks med fint hakket blegselleri, creme frache, kyllingefond, salt, peber og fiskefond.
  5. Smelt husblas og afkøl det kort.
  6. Rør det forsigtige i laksemassen.
  7. Pisk fløde stiv og vend det forsigtig i laksemassen.
  8. Fordel laksemoussen i smurte portionsforme og lad dem køle ca 4 timer. Der er beregnet 40 g laksemousse per person.

Avocadomousse

Ingredienser

  • 300 g avocado
  • 9 g OSCAR Grønsagsfond koncentrat
  • 81 g flødeost 60+
  • 2,4 g husblas
  • 30 g cater æggehvider
  • 3 g lime 

Fremgangsmåde

  1. Avocado blendes til en creme, sammen med flødeost, limesaft og Oscar Grønsagsfond Koncentrat.
  2. Husblasen udblødes i koldt vand og smeltes i gryde sammen med lidt af vandet.
  3. Avokadocremen blendes med det udblødte husblas og smages til med salt
  4. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtig i avokadocremen.
  5. Opbevar avocadomoussen på køl. Der er beregnet 30 g per portion.

Næringsindhold

Portion100 g
Energi931 kJ
Aminosyrescore, Total129 %

 

NæringsstofMængdeFaktisk E %Norm %
Protein9,4 g17,2 %18
Fedt18,8 g74,8 %50
Kulhydrat3,6 g8,0 %32