Lakse og Avocadomousse

  • 10 portions

Laksemousse

Ingredienser:

268 g laks, fersk

salt

11,2 g husblas

88 g bladselleri, rå

136 g creme fraiche 38%

32 g OSCAR Kyllingefond Signature, reduceret til det halve

5,6 g OSCAR Fiskefond, koncentrat

salt og peber

88 g fløde 38%

4 g citronsaft, friskpresset

 

 

 

Fremgangsmåde:

  1. Laksefillet placeret i fad, hæld hvidvin ved og drys med salt. Dampes få minutter i ovn.
  2. Læg husblas i blød i koldt vand i 5 min.
  3. Blancher bladselleri og skæl de yderste trævler af.
  4. Blend laks med fint hakket blegselleri, creme frache, kyllingefond, salt, peber og fiskefond.
  5. Smelt husblas og afkøl det kort.
  6. Rør det forsigtige i laksemassen.
  7. Pisk fløde stiv og vend det forsigtig i laksemassen.
  8. Fordel laksemoussen i smurte portionsforme og lad dem køle ca 4 timer. Der er beregnet 40 g laksemousse per person.

Avocadomousse

Ingredienser:

300 g avocado, rå

9 g OSCAR Grønsagsfond, koncentrat

81 g flødeost, 60+

2,4 g husblast

30 g cater æggehvider

3 g lime, rå

Fremgangsmåde:

  1. Avokado blendes sammen med flødeost og limesaft og Oscar Grønsagsfond Koncentrat til en creme.
  2. Husblas udblødes i koldt vand og smeltes med lidt koldt vand.
  3. Avokadocremen blendes med det udblødte husblas.
  4. Smag til med salt.
  5. Pisk æggehvider stive og vend forsigtig i Avokadocremen.
  6. Avokadomoussen stilles på køl. Der er beregnet 30 g per portion.

Næringsindhold

Portion100 g
Energi931 kJ
Aminosyrescore, Total129 %

 

NæringsstofMængdeFaktisk E %Norm %
Protein9,4 g17,2 %18
Fedt18,8 g74,8 %50
Kulhydrat3,6 g8,0 %32