Dildsauce

  • 10 portions

Opskrift og fremgangsmåde

Ingredienser:

150 g smørbolle, gratin og cremet - se opskrift i nedenstående

450 g sødmælk, økologisk

290 g OSCAR Kyllingefond Signature

38 g dild, frisk

25 g fløde 38%

10 g salt

peber

 

Smørbolle:

350 g smør, saltet, økologisk

145 g hvedemel

275 g OSCAR Jævner

Fremgangsmåde:

  1. Mælk og Oscar Kyllingefond hældes i en gryde, smørbolle tilsættes og saucen koges godt igennem.
  2. Dild blancheres og blendes ned i saucen.
  3. Saucen reduceres til den rette konsistens er opnået.
  4. Flødes tilsættes og saucen smages til med salt og peber.
  5. Saucen skal have en tykflydende konsistens som ikke løber af skeen ved udportionering.

Næringsindhold

Portion100 g
Energi715 kJ
Aminosyrescore, Total70 %

 

 

NæringsstofMængdeFaktisk E %Norm %
Protein6,5 g15,4 %18
Fedt10,5 g54,1 %50
Kulhydrat12,7 g30,5 %32

 

Produkter anvendt i opskriften