Lammefrikadeller Gratin

  • 10 portions

Opskrift og fremgangsmåde

Ingredienser:


250 g lammefrikadeller - se basisopskrift

35 g smør, saltet, økologisk

100 g fløde 38%

100 g OSCAR Lammefond Signature

125 g cater helæg

35 g OSCAR Jævner

 

Fremgangsmåde:

  1. Blend de varme sprøde frikadeller sammen med de øvrige ingredienser til en helt glat, ensartet masse på en kraftig blender, gerne Blixer 3.
  2. Tilsæt evt. lidt kulør i massen, hvis farven ikke er som indersiden på en stegt frikadelle.
  3. Smag til med salt og peber.
  4. Spray halvkugle formede silikonemåtter med sprayfedt og hæld massen heri.
  5. Dæk med film og bag i ovn ved 100° med 10% damp i 20-30 minutter til de er faste at trykke på.
  6. Lad dem afkøle lidt, og fjern derefter filmen og vend frikadellerne ud af formene.
  7. Kom lidt indkogt demiglace på en blød pensel og stryg det på frikadellerne, så det ligner stegeskorpe.

Næringsindhold

Portion100 g
Energi1081 kJ
Aminosyrescore, Total107 %

 

 

NæringsstofMængdeFaktisk E %Norm %
Fedt19,0 g65,0 %50
Kulhydrat9,8 g15,9 %32
Protein12,2 g19,1 %18

 

Basisopskrift Lammefrikadeller

Ingredienser:

375 g lammekød, hakket

150 g løg

5,7 g hvidløg, rå pillede

75 g panko rasp, grov

67,5 g cater helæg

150 g OSCAR Lammefond Signature

1,5 g spidskommen

7,5 g salt

0,75 peber

37,5 g smør, saltet, økologisk

37,5 g olivenoile

 

Fremgangsmåde:

  1. Rør hakket lam sammen med løg i tern, presset hvidløg, stødt spidskommen, salt og peber samt pankorasp.
  2. Tilsæt herefter æg og indkogt Oscar Signature lammefond og rør farsen godt igennem.
  3. Smag til med samt og peber.
  4. Steg frikadellerne på panden ved middelvarme i halvt smør og halvt olie