
Opskrift og fremgangsmåde
Ingredienser:
420 g blåbær, dybfrost, usukrede
200 g æggeblommer
120 g sukker
15 g citronsaft, friskpresset
25 g husblast
250 g fløde, 38 %
170 g kvark, 45+, med vanilje
Fremgangsmåde:
- Dagen før: Læg bærrene til optøning i et fad sammen med sukkeret.
- Bærrene blendes med æg og citronsaft.
- Husblas udblødes i koldt vand, tages op, vrides fri for vand, smeltes og røres i mosen.
- Fløden piskes til skum og vendes sammen med kvark.
- Når fugtmassen begynder at blive jævn vendes flødeskumsmassen forsigtig i.
- Moussen anrettes i portionsglas og stilles på køl en time inden servering.
- Moussen kan evt. drysses med lidt vaniljesukker inden servering.
Næringsindhold
Portion | 100 g |
Energi | 1429 kJ |
Aminosyrescore, Total | xx % |
Næringsstof | Mængde | Faktisk E % | Norm % |
Protein | 9,3 g | 11,1 % | 18 |
Fedt | 22,5 g | 58,4 % | 50 |
Kulhydrat | 25,3 g | 30,6 % | 32 |