Blåbærmousse

  • 10 portions

Opskrift og fremgangsmåde

Ingredienser:

420 g blåbær, dybfrost, usukrede

200 g æggeblommer

120 g sukker

15 g citronsaft, friskpresset

25 g husblast

250 g fløde, 38 %

170 g kvark, 45+, med vanilje

 

Fremgangsmåde:

  1. Dagen før: Læg bærrene til optøning i et fad sammen med sukkeret.
  2. Bærrene blendes med æg og citronsaft.
  3. Husblas udblødes i koldt vand, tages op, vrides fri for vand, smeltes og røres i mosen.
  4. Fløden piskes til skum og vendes sammen med kvark.
  5. Når fugtmassen begynder at blive jævn vendes flødeskumsmassen forsigtig i.
  6. Moussen anrettes i portionsglas og stilles på køl en time inden servering.
  7. Moussen kan evt. drysses med lidt vaniljesukker inden servering.

Næringsindhold

Portion100 g
Energi1429 kJ
Aminosyrescore, Totalxx %

 

 

NæringsstofMængdeFaktisk E %Norm %
Protein9,3 g11,1 %18
Fedt22,5 g58,4 %50
Kulhydrat25,3 g30,6 %32