Frikadeller Gratin

  • 10 portions

Opskrift og fremgangsmåde

Ingredienser:

250 g frikadeller, stegt, småtspisende (Se her på siden)

100 g OSCAR Svinefond, Signature, reduceret til ½

100 g fløde 38 %, piskefløde

125 g cater helæg

35 g smør, saltet, øko

35 g OSCAR Jævner

Fremgangsmåde:

  1. Blend de varme sprøde frikadeller sammen med de øvrige ingredienser til en helt glat, ensartet masse på en kraftig blender.
  2. Tilsæt evt. lidt kulør i massen, hvis farven ikke er som indersiden på en stegt frikadelle.
  3. Smag til med salt og peber.
  4. Spray halvkugle formede silikonemåtter med sprayfedt og hæld massen i.
  5. Dæk med film og bag i ovn ved 100°C med 10% damp i 20-30 minutter til de er faste at trykke på.
  6. Lad dem afkøle lidt, og fjern derefter filmen og vend frikadellerne ud af formene.
  7. Kom lidt indkogt OSCAR Demi Glace på en blød pensel og stryg det på frikadellerne, så det ligner stege-skorpe.

Næringsindhold

Portion60 g
Energi757 kJ
Aminosyrescore, Total110 %

 

 

NæringsstofMængdeFaktisk E %Norm %
Fedt12,9 g63,2 %50
Kulhydrat6,2 g14,3 %32
Protein10,0 g22,5 %18