Makrel med blommekompot og fennikelsauce

  • 10 portions

Opskrift og fremgangsmåde

Ingredienser

  • 20 stk makrelfileter
  • smagsneutral olie

Blommekompot:

  • 3 stk rødløg
  • ½ dl olie
  • 2 kviste rosmarin
  • 2 spsk rørsukker
  • 10 stk blommer
  • 1 stk citron, saften
  • salt og peber

Fennikelsauce:

  • 1 stk skalotteløg
  • 50 g smør
  • 1 dl Noilly Prat
  • 1 tsk fennikelfrø
  • 1 kvist rosmarin
  • 3 dl vand
  • 10 g OSCAR Jævner
  • 10 ml OSCAR Fiskefond, koncentrat
  • 3 dl piskefløde

Fremgangsmåde

  1. Skær rødløgene i både og sautér dem møre i olien.
  2. Tilsæt rosmarin og rørsukker og lad løgene karamellisere ganske let.
  3. Skær blommerne i både og tilsæt dem til de karamelliserede løg.
  4. Lad blommerne blive let møre, inden citronsaften tilsættes. Smag til med salt og peber.
  5. Hak skalotteløget og sauter det i smør.
  6. Tilsæt Noilly Prat, fennikelfrø og rosmarin, lad det koge ind til det halve og sigt essensen.
  7. Tilsæt vand, jævner, fiskefond og fløde, og kog til du opnår en cremet konsistens.
  8. Rids skindet på makrellen og steg dem sprøde på skindsiden.