Rødspætte med knuste kartofler, ærter og hvidvinssauce

  • 10 portions

Opskrift og fremgangsmåde

Ingredienser:

10 stk rødspætter, hele eller i fileter (alternativt anvend skrubber)

 

Sauce:

100 g skalotteløg, hakket

50 g smør knust peber

3 dl hvidvin

7dl vand

3 dl piskefløde

40 ml OSCAR Fiskefond, koncentrat 100 g

OSCAR Grundsuppe, granulat

2 stk citroner

 

Knuste kartofler:

1 kg nye kartofler

100 g smør

100 g ærter

persille

grønsager efter sæson

Fremgangsmåde:

  1. Tilbered rødspætten som du ønsker, eventuelt paneret i mel og stegt i smør.
  2. Sauter de hakkede skalotteløg i smørret, tilsæt hvidvin og peber, og kog ind til det halve, sigt eventuelt løgene fra.
  3. Tilsæt vand, piskefløde og fiskefond og kog op.
  4. Tilsæt grundsuppen og kog igennem i fem minutter, smag til med citronsaft.
  5. Kog de nye kartofler møre i usaltet vand.
  6. Knus kartofler og smør ganske let sammen, og tilsæt friske ærter og friskhakket persille.
  7. Server retten med sæsonens grønsager.