Hakkebøf Gratin

  • 10 portions

Opskrift og fremgangsmåde

Ingredienser:


375 g hakkebøf - se basisopskrift

150 g OSCAR Demi Glace Signature, reduceret til 1/3.

125 g cater helæg

125 g fløde 38%

20 g OSCAR Jævner

10 g OSCAR Oksesky, pasta

kulør

5 g salt

1 g peber

 

 

Fremgangsmåde:

  1. Blend de stegte hakkebøffer (med god stegeskorpe) med de øvrige ingredienser til en helt glat, ensartet masse.
  2. Tilsæt kulør så det får en farve, der ligner hakkebøf.
  3. Smag til med salt og peber.
  4. Spray silikoneforme med sprayfedt og hæld massen heri.
  5. Dæk til med film og bag i ovn ved 100° med 10% damp i 25 minutter.
  6. Lad gratinen køle lidt af.
  7. Fjern filmen og vend gratinen ud.
  8. Kom lidt indkogt Oscar Demi Glace på en bagepensel. Lav penselstrøg på hakkebøffen så det ligner stegeskorpe

Basisopskrift Hakkebøf

Ingredienser:

1250 g hakkebøf med 10% kartoffel, 15%

salt

peber

200 g margarine, flydende

 

Fremgangsmåde:

  1. Hakkebøfferne drysses med salt og peber, og de steges derefter gyldne i olie på panden.
  2. Læg hakkebøfferne i en GN bakke og sæt dem i ovnen ved 160C til en kernetemperatur på 75C.

Næringsindhold

Portion100 g
Energi1316 kJ
Aminosyrescore, Total191 %

 

 

NæringsstofMængdeFaktisk E %Norm %
Protein28,4 g36,6 %18
Fedt20,2 g56,8 %50
Kulhydrat5,1 g6,6 %32