Forloren Hare

  • 10 portions

Opskrift og fremgangsmåde - Småtspisende

Ingredienser:

315 g oksekød, hakket, 8-12%

315 g svinekød, hakket, ca. 10% fedt, råt

65 g bacon, hakket

12 g salt, groft kokke

115 g cater helæg

115 g rasp, økologisk

125 g OSCAR Demi Glace, Signature

95 g løg, rå, skrællet og hakket

125 g fløde 13 % øko

peber, sort

125 g bacon i skiver, rå

Fremgangsmåde:

  1. Kom det hakkede kød og bacon i rørbeholderen sammen med salt og rør farsen sej.
  2. Tilsæt æg, rasp, Demi Glace, løg og fløde.
  3. Rør farsen sammen. Den skal være fast, men juster evt. konsistensen med lidt ekstra fløde.
  4. Smag til med salt og peber.
  5. Kom farsen i GN bakkker og form den, så der kan lægges bacon rundt om.
  6. Dæk farsen med bacon.
  7. Sæt farsen i ovnen ved 220°C og brun stegen godt i ca 10 minutter.
  8. Bag farsen færdig ved 170°C til kernetemperatur på 70°C.

Opskrift og fremgangsmåde - Gratin

Ingredienser:

310 g forloren Hare, småtspisende (Se her på siden)

80 g OSCAR Svinefond, Signature, reduceret til ½

150 g cater helæg

150 g fløde 38 %, piskefløde

40 g smør, øko, smeltet

30 g OSCAR Jævner

4 g salt, groft kokke

peber, sort

kulør

Fremgangsmåde:

  1. Blend forloren hare sammen med de øvrige ingredienser til en helt glat, ensartet masse.
  2. Smag til med salt og peber og reguler farven med lidt kulør.
  3. Spray rektangulære silikoneforme med sprayfedt og hæld massen i.
  4. Dæk til med film og bag i ovnen ved 100°C med lidt damp i 60 minutter.
  5. Lad gratinen køle lidt af.
  6. Fjern filmen, løsn siderne på silikoneformen, vend ud på et spækbræt og skær gratinen i skiver.
  7. Stryg evt. reduceret OSCAR Demi Glace på den forlorne hare med en pensel, så det ligner stegeskorpe.

Næringsindhold

Småtspisende:

Portion100 g
Energi1029 kJ
Aminosyrescore, Total277 %

 

NæringsstofMængdeFaktisk E %Norm %
Protein20,9 g34,6 %18
Fedt13,5 g48,6 %50
Kulhydrat9,7 g16,8 %32

 

Gratin:

Portion70 g
Energi823 kJ
Aminosyrescore, Total166 %

 

NæringsstofMængdeFaktisk E %Norm %
Protein10,1 g20,8 %18
Fedt14,7 g66,0 %50
Kulhydrat6,2 g13,2 %32