Bagt laks med grillet hjertesalat og skaldyrscreme

  • 10 portions

Opskrift og fremgangsmåde

Ingredienser

  • 800 g laksefilet uden skind
  • 30 g sukker
  • 20 g OSCAR Fiskebouillon, granulat
  • 10 g salt
  • 4 g fennikelfrø
  • 2 g koriander, frø

Skaldyrscreme:

  • 3 dl OSCAR Signature Skaldyrsfond
  • 2 dl fløde
  • 2 dl vand
  • 15 ml OSCAR Fiskefond, koncentrat
  • 50 g OSCAR Hollandaise Sauce, pasta
  • ½ stk citron

Garniture:

  • 3 stk hjertesalat
  • 15 g OSCAR Fiskefond, koncentrat
  • olivenolie
  • 1 stk citron, ikke overfladebehandlet
  • kørvel
  • purløg

Fremgangsmåde

  1. Krydderier, salt, fiskebouillon og sukker blandes og drysses over laksen.
  2. Laksen skæres i passende stykker og vendes med krydderimikset.
  3. Laksen stille på køl i 1-2 timer hvorefter den tilberedes ved 52ºC i ovnen i ca. 45 min.
  4. Skaldyrsfonden tilsættes fløde, vand og fiskefond og koges op.
  5. Saucen sigtes og jævnes med hollandaise sauce og smages til med citron.
  6. Salaten skæres i ¼ dele og steges ved høj varme på en tør pande, så de bliver sorte på skærefladen.
  7. Den grillede salat marineres med fiskefond, olivenolie, citronsaft og skal.
  8. Ved servering vendes salaten med kørvel og snittet purløg.