Tatar af Jomfruhummer

  • 10 portions

Opskrift og fremgangsmåde

Jomfruhummertatar :

10 stk store jomfruhummer

salt

citronsaft

olivenolie

 

Hummer consommé:

4 dl OSCAR Jomfruhummer Fumet, Signature

1 bl husblas

salt og peber

 

Garniture:

1 stk agurk

salt

5 g kombutang

0,2 dl vand

0,2 dl tør sake

100 g syltede asier

30 g forskellige tang typer

4 g dild

Fremgangsmåde:

Jomfruhummerhalerne pilles og løsfryses i 12 timer. Jomfruhummerhalerne tøes op og hakkes groft med en kniv og smages til med salt, peber, citronsaft og lidt god olivenolie.

Jomfruhummer Fumet koges op og smages til med salt og peber. Husblads udblødes i koldt vand og presses fri for vand og smeltes i den tilberedte consommé. Sæt consommé på køl. Før servering piskes den let så geleen brydes.

Agurken skrælles og skæres i skiver på 3 mm og drysses med salt. Kombotang, vand og sake koges op og køles af. Agurkerne syltes i sakelagen i 2 timer. Asierne skæres i tern.

Retten garneres med dild, syltede agurk, tand og asier.