Mayonnaise

Opskrift på mayonnaise og 3 smagfulde varianter
  • 10 portions

MAYONNAISE

Ingredienser:

3 stk past. æggeblommer

½ tsk salt

2 spsk hvidvinseddike

1 spsk dijonsennep

4,5 dl vindruekerneolie

½ dl olivenolie

 

Fremgangsmåde:

Hæld æggeblommer og salt i en blender og blend til en sej konsistens. Herefter tilsættes hvidvinseddike og dijonsennep og blendes i 1 min. Olien tilsættes langsomt i blenderen til en fast konsistens. Mayonnaisen smages til med salt og peber. Det er vigtigt, at olien og æggeblommerne har den samme temperatur.

3 SMAGFULDE VARIANTER

Fransk remoulade 
5 dlMayonnaise, tilberedt
100 ghakkede skalotteløg
50 ghakkede cornichone
50 gkapers, non pareilles
3 ghakket kørvel
3 ghakket estragon
3 ghakket persille
  
Fremgangsmåde:Alle ingredienser røres sammen og smages til.
  
Svampemayonnaise 
5 dlMayonnaise, tilberedt
500 gchampignoner
1 dlhvidvin
30 mlOSCAR Svampefond, koncentrat
2 fedhvidløg
  
Fremgangsmåde:Blend svampene på en foodprocesser med hvidløg. Steg svampene i lidt olie, til de er gyldne og tilsæt hvid- vin. Kog svampene ind, til al væsken er reduceret væk og smag til med svampefond. Svampene køles af og røres sammen med mayonnaisen
  
Rygeoste-mayonnaise 
5 dlMayonnaise, tilberedt
150 grygeost
20 mlOSCAR Økologisk Grønsagsfond, koncentrat
  
Fremgangsmåde:Alle ingredienserne røres sammen og smages til med salt og peber.

 

Produkter anvendt i opskriften