Nestlé gør kursusmaterialer om menneskerettigheder tilgængelige for alle

Mandag, June 3, 2019

Nestlé gør menneskerettighedskursusmaterialer tilgængelige for alle

Menneskerettigheder er blevet et af de vigtigste spørgsmål i erhvervslivet. Derfor udgiver Nestlé nu sit interne kursusmateriale om menneskerettigheder, således at interesserede udenfor virksomheden kan gøre brug af det. Kursusmaterialet lærer dig at identificere, analysere og løse problemer relateret til menneskerettigheder. Virksomheder og andre kan bruge træningsmodulet og tilpasse det til deres egne behov.

- Virksomheder skal tage ansvar og respektere menneskerettighederne. Ved at dele vores træningsmateriale håber vi, at vi kan inspirere og hjælpe andre, især mindre organisationer, der står over for lignende udfordringer, "siger Christian Frutiger, Globalt ansvarlig for Nestlés eksterne relationer.

Træningsmodulet er en del af Nestlés engagement i at fremme menneskerettigheder, i alt hvad der gøres. Vi har også udviklet et "Speak Up" værktøj, der gør det muligt for hvemsomhelst i verden at rapportere mistanke, forkerte metoder eller forbrydelser.

Uddannelsesmaterialet for menneskerettigheder er udviklet i et samarbejde mellem Nestlé og Det Danske Institut for Menneskerettigheder, som arbejder for at beskytte og fremme menneskerettigheder. Modulet er struktureret omkring tre områder: forståelse for menneskerettighederne, udfordringer, der truer menneskerettigheder, og praktiske løsninger. Kurset viser på en simpel måde et kompliceret området er. Hvert afsnit slutter med spørgsmål, der skal besvares, før du kan fortsætte.

Nestlé har inarbejdet menneskerettighederne i både virksomhedens principper og i yderligere 17 retningslinjer på globalt plan. Mere end 100.000 medarbejdere fra 72 lande i Nestlé har gennemført kurset om menneskerettigheder siden 2011, og målet er, at alle medarbejdere skal gennemføre kurset inden 2020.

Link til kursus om "menneskerettigheder" på engelsk finder du her.