Fond og bouillon skifter til vedvarende energi

Onsdag, June 29, 2022

Der bliver en del organisk affald tilbage, når man koger fond af over 6.000 tons ben, grøntsager og urter om året. Nestlé Professional har nu indgået en aftale med en ekstern partner, Nevel, om at bygge og drive et biogasanlæg på vores fabrik i Finland, så vi kan omdanne det organiske affald til biogas og producere OSCAR® Signature på 80 % vedvarende energi.

OSCAR Signature biogas Nevel

Siden 1991 har Nestlé Professional serviceret det professionelle marked med fond og bouillon af højeste kvalitet. Vi bruger kun naturlige ingredienser, primært fra Finland, Sverige og Norge, og vi koger fonden, som kokkene selv ville gøre det – bare i meget større skala. Derfor producerer vores fabrik i Juuka i Finland også en masse organisk affald, og det kan man bruge til biogas. Når vi nu starter samarbejdet med Nevel, om at få et biogasanlæg i forbindelse med fabrikken, kan vi allerede fra 2023 producere OSCAR® Signature på 80-85% vedvarende energi. Efter biogasproduktion kan restaffaldet bruges af landmænd som biologisk gødning.
 

Nevel biogas Signature
 

En reel indsats for klimaet

Nestlé er verdens største fødevareproducent, og vi er til stede over det meste af kloden. Det giver os både et stort ansvar og en reel mulighed for at gøre en forskel, og vi samarbejder med leverandører, landmænd, NGO’er, regeringer og industripartnere om at reducere påvirkningen af klima og miljø. 
Vores brand Hälsans Kök®, som er en serie af plantebaserede produkter, er på en bæredygtighedsrejse og vil blive CO2-neutral certificeret brand inden udgangen af 2022.
 

Nestlés overordnede klimamål:

Nestlé har forpligtet sig til et science based targets* initiativ, og har bygget en detaljeret klimaplan for at nå klimaneutralitet i vores fulde værdikæde inden 2050. 

  • I 2030 har vi halveret vores udledning af drivhusgasser.
  • I 2050 vil vi nå net zero. Net zero betyder, at der ikke produceres flere drivhusgasser, end der fjernes fra atmosfæren.

Læs mere: Vi når Net Zero i 2050 (nestle.dk)
 

Fakta om biogasanlægget


Anlægget skal efter planen åbne i 2. kvartal 2023 og producere 19,5 GWh, hvoraf 50 % er reserveret til Nestlé Professional-fabrikken. Derfor sigter vi mod at reducere udledningen af drivhusgasser med cirka 1.900 tons om året.
Biogasanlægget vil blive bygget og drevet af Nevel, et forsyningsinfrastrukturselskab, der tilbyder avancerede industrielle og kommunale infrastrukturløsninger. Deres løsning er egnet til formålet og fremtidssikret. Nevel har underskrevet en samarbejdsaftale om forarbejdning af biprodukterne og dampproduktion. Biogasanlægget vil blive bygget på Juuka fabrikkens område, der ligger i det nordlige Carelia, Finland.
Aftalen om biogasanlægget er et vigtigt skridt for Nestlé Professional, som administrerende direktør for Nestlé Professional Nordic Food, Paul den Dunnen, udtaler:

"Med underskrivelsen af denne kontrakt er vi stolte af at fortsætte vores bæredygtighedsrejse og bidrage til vores ambitiøse Nestlé-mål om at være net zero i 2050"

 

Nevel biogas Signature

Kontrakten underskrives i Juuka, Finland, af Managing Director Nestlé Professional Nordic Food, Paul den Dunnen og Andrej Solovian, salgschef hos Nevel.

 


 

Om OSCAR® Signature
 

  • Ben, grøntsager og urter bliver kogt i op til 9 timer
  • Fonden reduceres med op til 80 %
  • Alle produktioner spores og overvåges
  • Hver eneste batch smagstestes af kokke
  • Certificeringer: ISO-9001, ISO-14001, ISO-45001 og FSSC 22000
  • Emballagen er FSC-mærket.

*Med Science based targets-initiativer, forpligter virksomheden sig til at leve op til mål, der som navnet indikerer, baserer sig på videnskaben.