Sous Vide guide

Sous vide er en skånsom tilberedningsmetode hvor man ved lave temperature tilbereder vakuumeret emner i vandbad. På denne måde sikre man ensartet tilberedning af emnet, ligeledes holder man på saft og kraft. Sous vide er også meget anvendt til ”ureelle” kødstykker, da man nedbryder bindevævet, og dermed mørner kødet.

    Ingredienser og fremgangsmåde

    Prøv at tilsmage følgende udskæringer med 2% koncentrat:

    For at intensivere smagen i dit kød når du anvender
    Sous Vide teknik, kan du med fordel tilsætte OSCAR® Fond
    koncentrat når du vakuumerer dit kød.


    Som tommelfingerregel anbefaler vi at tilsætte 2% koncentrat
    af den total vægt. Det vil sige 1 kg kød = 20 g koncentrat.
    Prøv at tilsmage følgende udskæringer med 2% koncentrat:

    Fremgangsmåde
     

    En steg på 2 kg - 54 °C, 10 timer

    Andebryst - 62 °C, 3 timer

    Kalkun cuvette 1,5 kg. - 62 °C, 3 timer

    Elg steg 1,5 kg - 58°C, 4 timer

    Roastbeef 1,5 kg - 55 °C, 8 timer