Lys Grundsauce

Alsidig basis til dine lyse saucer
  • 10 portions

LYS GRUNDSAUCE BASISOPSKRIFT

Ingredienser:

160 g OSCAR Lys Grundsauce, pasta

1,4 ltr letmælk

evt. citronsaft

Fremgangsmåde:

Lun mælken til ca. 50 grader og tilsæt Lys Grundsauce, pasta. Saucen koges op under omrøring og smages evt. til med citronsaft, salt og peber.

3 SMAGFULDE VARIANTER

Persillesauce 
1,4 ltrLys Grundsauce, tilberedt
40 ghakket persille, frost
 evt. citronsaft
Fremgangsmåde:Saucen smages til med hakket persille og evt lidt citronsaft.
  
Mornay Sauce 
1 ltrLys Grundsauce, tilberedt
20 gOSCAR Kalvefond, koncentrat
50 gparmesanost
80 grevet mozzarella eller emmentaler
Fremgangsmåde:Saucen koges op, og ostene tilsættes. Saucen er velegnet til gratinering.
  
Stuvet Hvidkål 
1 ltrLys Grundsauce, tilberedt
800 gkogt hvidkål, snittet
 evt. kanel eller muskatnød
Fremgangsmåde:Saucen kan smages til med kanel eller muskatnød og vendes derefter med kålen.