Middelhavsinspirerede grøntsager med vegansk aioli

Grillede grøntsager i lag med vegansk mozzarella og serveret med hvidløgsaioli og ristede kerner

    Opskrift og fremgangsmåde

    Ingredienser

     

    Grøntsager

    Grøntsagsstakke

    • 400 g vegansk mozzarellaost

     

    Vegansk aioli

    Rucolasalat

    • rucolasalat til 10
    • babybasilikumblade til 10
    • stænk af olivenolie Saft fra 1 citron

     

    Forslag til pynt

    • ristet frøblanding

    Tilberedning
     

    1. Skær auberginen og de søde kartofler i 0,5 cm skiver, skær peberfrugt og squash i ensartede skiver, skær rødløget i ringe, og fjern midterstilken fra svampene.
       
    2. Bland olivenolie, timianblade, OSCAR® Premium Fermenteret Hvidløg pasta, OSCAR® Premium Fermenteret Peber pasta, OSCAR® Svampefond koncentrat, citronsaft og honning, og pisk for at emulgere. Pensl grøntsagerne med rigelige mængder, og grill eller bag dem i portioner, til de er helt møre.
       
    3. Skær den veganske ost i skiver, og grøntsagerne i lag for at lave farverige stakke, der holdes sammen af et metalspyd. Sæt dem på en bageplade med bagepapir, og bag dem i en varm ovn i 10-15 minutter, indtil de er varme, og osten bobler. Pensl med den resterende hvidløgsolie under tilberedningen.
       
    4. Til aioli: Bland kikærtesaft, sennep og eddike i en minifoodprocessor eller blender, og blend, indtil det er godt blandet sammen. Tilsæt olien langsomt, mens motoren kører, og blend til en glat og cremet konsistens. Tilsæt OSCAR® Premium Fermenteret Hvidløg pasta, og krydr godt.
       
    5. Vend rucola- og babybasilikumbladene med citronsaft og olivenolie.
       
    6. Anret de varme grøntsagsstakke, og servér med vegansk aiolidressing og babybasilikumblade. Drys med ristede kerner, og servér med rucolasalat ved siden af.

    Kokkens tips
     

    • Den alsidige veganske aioli med OSCAR® Premium Fermenteret Hvidløg pasta 
      kan bruges til pommes frites, dipping, kanapéer og som pynt.
    • Gør stakkene mindre, og server dem som tilbehør.
    • Kan også laves med tofu.