Grøn tagine

En marokkansk inspireret, vegansk gryderet med braiserede små kartofler, sølvbede, oliven og hestebønner
  • 10 Portions

Opskrift og fremgangsmåde

Ingredienser

 

Ekstra jomfruolivenolie
 

  • 1 kg små kartofler, skyllede
  • 3 store løg, fintskåret
  • 8 skalotteløg, fintskåret
  • 2 fennikler, trimmet, fintskåret
  • 3 spsk. spidskommen
  • 8 sorte kardemommefrø
  • 6 laurbærblade
  • 60 ml OSCAR® Demi Glace koncentrat
  • 2 l vand
  • 400 g hestebønner, pillede og uden skal
  • 1 syltet citron, i fine tern
  • 1 bundt plukket og vasket sølvbeder, fintskåret
  • 300 g grønne oliven uden sten
  • revet skal og saft fra 2 citroner

Tilberedning
 

  1. Steg kartoflerne i en stor gryde med låg ved medium varme i ekstra jomfruolivenolie, indtil de bliver gyldne (ca. 5 minutter).
     
  2. Tilsæt løg, skalotteløg, fennikel, krydderier og laurbærblade.
     
  3. Bland OSCAR® Demi Glace koncentrat med vand i en målekande, og hæld det i gryden.
     
  4. Bring i kog, lad det simre, læg låg på, og lad det koge ved lav varme under jævnlig omrøring i 20 minutter, eller indtil kartoflerne er møre.
     
  5. Tilsæt bønner, syltet citron, sølvbede, og lad det koge i yderligere et minut, før du tager det af varmen.
     
  6. Tilsæt oliven, citronskal og saft.

 

Kokkens tips
 

  • Servér med couscous.