Terøget laks med soba-nudler og grøntsager

Terøget laks med ingefærglasering serveret med soba-nudler og en varm sesamdressing, garneret med tang
  • 10 Portions

Opskrift og fremgangsmåde

Ingredienser


Laks
 

Nudler

  • 10 portioner soba-nudler
  • 3 spsk. sesamolie
  • 3 forårsløg, skåret på skrå
  • 2 gulerødder, skåret i fine skiver
  • juliennestrimper
  • 3-4 bok choy, trimmet og
  • blade adskilt
  • 300 g edamamebønner
  • 4,7 dl varmt vand
  • 15 ml OSCAR® Grønsagsfond koncentrat

 

Forslag til pynt

  • sorte sesamfrø
  • tang

Tilberedning
 

  1. Marinér laksene i OSCAR® Asiatisk Fond koncentrat, sesamolie og ingefær i mindst 2 timer.
     
  2. Læg røgflis i bunden af en stor wok eller lignende, og drys med teblade. Sæt en rist lige over røgflisen, og læg laksen på risten med skindsiden nedad.
     
  3. Læg låg eller sølvpapir på toppen af wokken, og grill laksen i 10-12 minutter ved medium varme, indtil laksen lige netop er røget og har sat sig. Lad den køle af i 10 minutter, og lad røgen sætte sig.
     
  4. Lad nudlerne simre i kogende vand et par minutter, indtil de er møre, og lad dem derefter dryppe af. Varm sesamolie i en stor gryde, og sauter forårsløg, juliennestrimlede gulerødder, bok choy-blade og edamamebønner i et par minutter. Vend derefter nudlerne i, og bland vand med OSCAR® Grønsagsfond koncentrat.
     
  5. Server røget laks på nudler, hæld pandesaften over, og pynt med tang og sorte sesamfrø.

Kokkens tips
 

  • Laksen kan også være ovnstegt eller pandestegt.
  • Erstat soba-nudlerne med pasta eller grøntsagsnudler.
  • Tilsæt frisk chili, limeskal og ristet sesam som ekstra pynt.