Ristet blomkål med champignon baba ganoush, kikærter og granatæble

Helristet blomkål med svampe baba ganoush, kikærter og granatæble er en lækker plantebaseret ret ret, perfekt at dele

    Opskrift og fremgangsmåde

    Ingredienser
     

    • 300 g kikærter, udblødes natten over
    • 1,5 kg blomkål, skåret i buketter
    • 40 ml olivenolie
    • 30 ml OSCAR® Grønsagsfond koncentrat
    • 50 g babyspinatblade
    • 1 bundt koriander, hakket
    • 2 citroner, saft
    • 1 granatæble, uden kerner
       

    Baba ganoush

    Tilberedning
     

    1. Kog kikærterne i 25-30 minutter, indtil de er møre, hæld vandet fra, og hæld koldt vand over.
       
    2. Læg blomkålen i en bradepande med olivenolie og OSCAR® Grønsagsfond koncentrat, og bland godt sammen.
       
    3. Steg i en varm ovn ved 200 ˚C i 30 minutter, vend jævnligt.
       
    4. Læg auberginerne over en åben gasflamme for at forkulle dem på hver side, og indtil de bliver bløde.
       
    5. Lad dem køle lidt af, og del dem i halve. Tag kødet ud, og gem saften.
       
    6. Hæld auberginekødet i en foodprocessor, og tilsæt tahin, hvidløg, citronsaft og OSCAR® Svampefond koncentrat, og blend det til en grov konsistens. Tilsæt olivenolien lidt efter lidt, og sæt til side.
       
    7. Bland blomkål, kikærter, spinatblade samt koriander og citronsaft. Anret på et fad, og drys med granatæblekerner.